JP Setcard - шаблон joomla Видео

Ћирилица    Latinica     English

Радно вријеме са корисницима:

ПОНЕДЈЕЉАК – ПЕТАК:  

08:00 – 14:00 и 16:00 – 19:00

(пауза 11:00 – 11:30)

СУБОТОМ:  08:00 – 12:00

Контакт:
Tel: +382 (0)31/321-900
Fax: +382 (0)31/324-328
E-mail: biblhn@t-com.me

Адреса: 

Трг Херцег Стјепана бр. 6 Херцег Нови

ИЗДАВАЧКА ДЈЕЛАТНОСТ БИБЛИОТЕКЕ

 

  • Boka 41
  • Boka 41
  • 2023
  • БОКА 42 - Позив ауторима и сарадницима
  • БОКА 41 У НОВОМ ДИЗАЈНУ
  • 21. МСК "Трг од књиге"

РАДОСТ МЕЂУ КЊИГАМА

ДЈЕЧИЈИ ПРОГРАМИ У МАЈУ

Предшколска група дјеце из вртића „Наша радост“ (васпитна јединица Савина) у оквиру програма Први пут у библиотеци, посјетила je 4. маја Библиотеку. Овом приликом обишли су библиотечке депое са књигама и упознали се са правилима понашања у библиотеци. Програм је осмишљен са циљем да дјеца заволе књигу и да им долазак у библиотеку постане лијепа навика. Тога дана предшколци су бесплатно учлањени у библиотеку.

 1

У оквиру програма Библиотека у посјети школи, 5. маја посјетили смо прваке у ОШ „Дашо Павичић“ - подручно одјељење Игало. Првацима смо дочарали изглед Библиотеке, уручили им чланске карте и пружили им могућност да прелистају неке од најљепших дјечијих књига које посједујемо у фонду. Ђаци су били инспирисани да нацртају свој доживљај библиотеке.

 2

У оквиру програма Часови у Библиотеци 25. маја је приређен програм Стваралаштво Драгана Радуловића за ученике трећег разреда ОШ „Дашо Павичић“ На програму су се ђаци упознали са дјелом овог истакнутог дјечијег пјесника, уз најљепше стихове његове поезије и одломке из документарног филма „Тамо гдје љепота расте“.

 3

26. маја у читаоници Библиотеке одржана је радионица Пут до књиге за ученике шестог и седмог разреда ОШ „Милан Вуковић“, на којој су имали прилику да се упознају са историјом књиге и писма. Путем слајдова су им представљене етапе у развоју књиге и писма, након чега су имали прилику да провјере усвојено знање кроз питања забавног квиза и на начин што су сами изабрали на којем ће писму написати своје име.

 4

Програм Стваралаштво Драгана Радуловића представљен је и ученицима другог и четвртог разреда у подручном одјељењу ОШ „Дашо Павичић“ у Игалу.

5

Препоручујемо

Препорука за младе

       logo 001logo