23. април 2016. СВЈЕТСКИ ДАН КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА

 

СВЈЕТСКИ ДАН КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА

Свјетски дан књиге и ауторских права, 23. април, ЈУ Градска и библиотека и читаоница Херцег Нови обиљежава сљедећим програмима:

  • ЈУ СМШ „Иван Горан Ковачић“ и херцегновска библиотека седми пут организују литерарни конкурс „Отвори књигу, отвори свијет“, у петак, 22. априла 2016. године, у 11 часова у свечаној сали школе.
  • Свјетски дан књиге и ауторских права увијек је добра прилика да библиотеке из својих богатих фондова изложе значајна издања. Ове године у читаоници наше библиотеке биће изложене вриједне рукописне књиге: Мирослављево јеванђеље (12. в.), фототипско издање из 1998. године, Молебан Јосифа Троповића (18. в.), Provincia de Madrid (18. в.) и Трговачка књига Данила Глигоровог Павковића Пођанина (1790 – 1816).
  • Током редовних суботњих библиотечких програма Игром до књиге и Читам, маштам, стварам дјеца ће слушати приче о књигама. Библиотекари ће на занимљив начин дочарати приче у којима су књиге главни јунаци и читати одабране пјесме о књизи и књигама.
  • Како бисмо на најбољи начин популарисали библиотечку дјелатност, књигу и читање, у петак и суботу, 22. и 23. априла 2016. године, бесплатно ћемо учлањивати заинтересоване кориснике.
  • Из фонда мултупликата посјетиоци ће на поклон добити примјерак часописа Бока : зборник радова из науке, културе и умјетности.